Kyckling med feta, avokado och spenat
Ingredienser 2 pers
2 avokado
1 citron
200 gr fetaost
2-3 skivor formfranska
2 kycklingfiléer
4 baconskivor
1 tomat
babyspenat
salt, olja, peppar, smör
Marinad kyckling:
Olivolja
Salt
Peppar
Röd vin
Soja
Potatiskaka:
3 potatisar
1 äggula
1 vitlöksklyfta
1 tsk rivet citronskal
Salt, peppa, smör
Tillagning:
1. Skala potatis och koka upp ihop med vitlöksklyftan.
2. Blanda marinad och marinera kycklingen i ca 30 min
3. Mosa den kokta potatisen och vitlöken. Bland i en äggula, salt och peppra. Smöra 2 formar och häll i potatissmeten.
4. Grilla kycklingen i ugnen ca 25 min på 200 grader (för fin färg kan de förs stekas upp i grillpanna för att få yta). Dela tomaten i två delar och grilla i ugnen.
5. Stek upp baconen (knapriga)
6. Mosa avokadon till en smet, ta i lite citronsaft, salt och peppar efter smak. Tärna hälfen av festaosten och bland i avokadoröran.
7. Sätt in potatiskakan när det är ca 8 min kvar av kycklingen.
8. Rosta brödet, dela på diagonalen, lägg på en tallrik, ringla över olivolja, lägg på babyspenat, lägg över avokado/fetaostblandningen.
9. Skiva den grillade kycklingen och lägg på mackan, lägg över smulad fetaost och den stekta baconen.
10. Servera med en grillad tomat och potatiskakan.
Passar lika bra som brunch som kvällsmat.
Åh, det här såg supergott ut! Tror du man kan göra nåt liknande fast man inte har nån ugn? Kanske kan steka kycklingen istället? Men hur gör man med potatiskakan tro?