Torsk med kantareller och potatismos

image120 
image121 image122 image123 image124

Ingredienser 12 personer
1,3 kg kantareller
0,6 kg champinjoner
2 krukor persilja
3 gula lökar
250 gr smör

40 potatisar (mjölig sort)
2 dl creme fraisch
1 kruka gräslök
0,5 l mjölk (efter känsla)
salt, socker, peppar, smör

3 kg torsk
1 fryst påse harricovert
salt, peppar, olivolja


Tillagning
1. Rensa och skiva svampen, hacka upp löken.
2. Skala och koka upp potatisen.
3. Dela upp fisken i portionsbitar, lägg på en ugnsäker form.
4. Stek upp svamp och lök i smör, krydda och salta. Avslutningsvis smält ner smör som är kvar (tot 250 gr)
5. Sjud harricoveten till de mjuknat.
6. Sätt in fisken i ugnen på 220 gr i ca 15-20 min. Ringla över smör och olja, salt o peppar.
7. Värm upp mjölken, mosa potatisen, rör ner mjölken, cremfraischen med hjälp av en elvisp. Avsluta med att vända ner hackad gräslök. Smaka av med salt, socker och peppar.
8. hacka persilja och lägg över svampen (alt blanda i)

Servera fisken med harricovet runt om, lägg över en bädd av svamp eller servera den vid sidan om. Ringla gärna lite smält smör över fisken innan servering. Vin som passar bra tillrätten är Concannon Chardonnay nr 2303201.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0