Tomatsoppa

image114

Ingredienser
1 paket icas krossade tomater med basilika
1 liten gul lök
1,5 msk tomatpure
1 msk olivolja
1/2 msk smör
7-8 dl vatten
1 grönsaksbuljong
salt, peppar
färsk basilika (valfritt)
3 msk vitt vin (valfritt)
1 dl creme fraiche
1 tsk ketschup (eller 1/2 tsk strösocker)
1 pkt mozzarella (valfritt)

Tillagning
1. Smält smör med olivolja, lägg i hackade lök och tomatpure och stek upp.
2. Tillsätt vitt vin, salt och peppar fräs ytterligare några minuter.
3. häll i hälften av vattnet och grönsaksbuljongen, koka upp.
4. Tillsätt krossade tomaterna, ketschup och resten av vattnet, koka upp några minuter.
5. Ta kastrullen åt sidan och mixa ihop allt med en stavmixer.
6. Sätt tillbaka på plattan och tillsätt creme fraiche, koka upp. Lägg ner valfri mängd hackad färsk basilika.

Servera med en klick creme fraiche, hackad mozzarella i soppan och garnera med basilika. Servera gärna lantbröd med någon god salami till.


Kommentarer
Postat av: Christina W

Det här lät gott. Ska nog prova det.

2007-09-21 @ 09:49:14
URL: http://metrobloggen.se/godmat

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0