Räk- och pilgrimsmusselsoppa

image275


Ingredienser:


1 hg räkor
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
1/2 dl vitt vin
1 msk hummerfond
1 lagerblad
1 msk smör

1 msk tomatpure
citronjuice från 1/2 citron
2 dl grädde

4 pilgrimsmusslor
1 tomat
8-10 harricovert
40 gr kalix löjrom
Tillagning:
1. Skala räkorna, hacka lök och vitlök.
2. Smält smöret, lägg i räkskalet, lök och vitlök. Stek upp i ca 2 min. Tillsätt vin, vatten, hummerfond och lagerblad. Låt småputtra i 20 min.
3. Sila bort skal, lagerblad och lök.
4. Häll i vätskan i en kastrull tillsammans med grädde, tomatpure och citronjuice. Låt småputtra i ca 1 timma på låg värme med lock på.
5. Sjud upp någa harricoverts.
6. Dela tomaten på mitten (gärna som en blomma). Stek den i smör på båda sidor.
7. Smält smör på hög värme i stekpanna. Stek pilgrimsmusslorna på båda sidor i ca 2 min vardera.
8. Ta "soppan" åt sidan och med hjälp av en stavmixer skummas den upp.

Servering: lägg i tomaten, sleva upp skummet, Lägg i pilgrimsmusslorna, forma kalix löjromen till ett ägg och lägg vid sdan. Toppa med harricovert och de skalade räkorna.
Denna rätt passar bra som förrätt, men även som huvudrätt. Dock bör man ha lite mer räkor/pilgrimsmusslor och soppa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0