Kyckling i svartvinbärs- och enbärssås




Ingredienser 8 pers:
1,2 kg Kycklingfilé
2 msk soya (kinesisk)
2 msk rödvin
0,5 dl olivolja
1 msk timjan (färska plockade blad)
salt, peppar
sås:
10 krossade enbär
2 tsk timjan (plockade blad)
2 hönsbuljongtärning
5 dl creme fraiche
1-1,5 dl outspädd svartvinbärssaft
1 dl vatten
1 msk soya
smör
Tillagning:
1. Blanda ihop marianden till kycklingen; soya, olivolja, rödvin, salt och peppar. Lägg även i timjan. Blanda allt och lägg ner kycklingen. Låt marineras i 1-2 timmar.
2. krossa enbären i en mortel. fräs upp smör i en kastrull, lägg i enbrären och timjan. Fräs i ngr minuter.
3. Tillsätt hönsbuljongen och hälften av vattnet.
4. Tillsätt svartvinbärssaften, soya och resten av vattnet. Låt småputtra i 5 min.
5. Tillsätt creme fraichen, låt stå och småputtra på låg värme under lock i ca 20 min, rör om emellan.
6. Bryn kycklingen i en stekpanna, sätt sedan i den i ugnen på grillning i ca 15-20 min.
servera gärna med klyftpotatis.
Kommentarer
Postat av: Matilda
Nu blev man ju hungrig :o
Gott nytt år!
Postat av: Victoria
Ser gott ut! :)
Gott nytt år!
Postat av: MoaSve
mmh va gott de ser ut ^
Postat av: lina
Det ser jätte gott ut! ;))
Trackback