Lasange

image238
Ingredienser

400-450 gr blandfärs
1 paket krossade tomater
1,5 dl vatten
1 gul lök
1 msk tomatpure
1 köttbuljongtärning
1 nypa socker
salt, peppar, paprikapulver, cayennepeppar, chili
olivolja

9 st Lasangeplattor
2 msk smör
4 msk mjöl
7 dl mjölk
0,5 dl riven ost (ca 6-7 stora skivor ost)
1 mozzarella

Tillagning:
1. Stek upp lök i olivolja, tillsätt tomatpure. Fräs upp.
2. Häll i blandfärsen och stek upp, tillsätt kryddor, krossade tomater, vatten och buljongtärning. Smaka av med socker alt. ketschup för att få lite sötma. Låt allt koka upp och stå i småputtra i ca 15 min
3. Sätt ugnen på 225 grader

4. Gör ostsåsen genom att smält smöret, rör ner mjölet och tillsätt succesivt mjölken och slutligen den rivna osten.

5. Ta fram en ugnsäker form, häll i hälften av ostsåsen, lägg ett lager lasangeplattor, häll i köttfärssåsen, varva i tre lager. Avsluta med att hälla i resten av ostsåsen och toppa med hackad/riven mozzarella ost. Sätt in i ugnen i ca 20 min.
Självklart kan man smaksätta lasangen med basilika eller valfria örter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0