Martins fisksoppa

image242 
image239 image241
Ingredienser ca 4-6 pers
0,5 g saffran
1 tsk svartpeppar,1 tsk paprika,  1 krm cayennpeppar, 1 tsk gul curry
1 Fänkål
1 gul lök
1 knippe haricovert per person
3-4 morötter
300 gr torsk
300 gr lax
200 gr scampi (eller räkor)
3 msk tomatpure
2 tärningar fiskbuljong
0,5 dl hummerfond
3, 5 dl vispgrädde
7 dl vatten
2, 5 dl vitt vin
0,5 dl cognac
olivolja
Tillagning
1. Hacka 1/3 av fänkålen, hacka löken, stek i olivolja, tillsätt tomatpure, räkskal.
2. Skär resterande fänkål och morötterna i stora bitar och lägg i stekpannan.
3. Häll i vinet, vatten, fiskbuljong, hummerfond och kryddor (ej saffran). Låt småputtra i 2 timmar.
4. Sila soppan, häll tillbaka och lägg även i de stora morotsbitarna och stora fänkålsbitarna.
5. Häll i grädde, cognac och saffran. Tillsätt lax och småputtra i 1 min.
6. Tillsätt torsk och räkor och låt småputtra i 2 min.
7. Lägg haricoverten i tallrikar och portionera ut morots- och fänkålsbitarna. Häll i soppan och servera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0