Gubbröra med kalixrom
Ingredienser 6 personer:
2 kokta fasta potatisar
1 rödlök
3 hårdkokta ägg
8 st anjovisfiléer
1/2 kruka gräslök
1/2 kruka dill
2 msk kalles kaviar
2 msk creme fraisch
ev. salt och peppar (smaka av ev behövs ej salt)
kavring
50 gr kalixrom
machesallad
Tillagning.
1. Riv potatisen på en rivgärn. Lägg i en bunke
2. Dela äggen i en äggskivare först på längden och sen på bredden. Lägg i bunken.
3. Hacka anjovis, dill, gräslök och rödlök. Blanda ner i bunken
4. Blanda ner kaviar. Blanda ner creme frasich se till att blandningen fortfarande är fast.
5. Skiva bort kanterna på kavringen och lägg upp på tallrikar.
6. Ta en rund pepparkaksform och lägg på kavringen, fyll med gubbröran, så det blir ett snyggt torn.
7. Forma kalixromen som ett ägg och lägg på, dekorera med machesallad
Denna förrätt lagade matlagstemet som jag ingick i vid vår kick-off i Åre!!
Kommentarer
Postat av: lovisa
det ser gott ut :)
Postat av: Diversearbetaren
Kalixrom gifter sig inte med ansjovis.....
Synd på så rara ärtor
Postat av: Anna
Ansjovisen sälta tycker jag passa utmärkt till kalixromen. Men alla har ju inte samma smak, tur är väl det! Mvh Anna
Trackback