Kantarellrisotto med kalv eller torsk


Kalv

Torsk
Ingredienser 6 personer
Kalv eller torsk
sockerbetor
Risotto
1 l kantareller
4 dl aborioris
2-3 dl riven parmesan
4,5 dl vitt vin
7 dl buljong (vatten + 1,5 hönsbuljongtärning eller pasta)
3 schalottenlök, finhackade
1/2 lök, finhackad
olivolja
salt, peppar
Sås:
3 msk smör
1 rödlök
3 schalottenlök
2 msk kalvfond
2 msk kycklingfond
3,5 dl rödvin
0,5 dl portvin
Parma/ostpaket recept här.
Tillagning risotto
1. värm upp buljongen.
2. hacka löken, häll olja i en kastrull och fräs upp löken. Tillsätt kantarellerna och riset.
3. När riset blivit genomskinligt tillsätt vinet. Rör om. Tillsätt buljongen.
4. Låt stå och småputtra på lågvärme tills buljongen/vinet reducerats.
5. När det är klart vänd försiktigt i parmesanosten.
Tillagning kalv/torsk
1. Smält smör i en stekpanna. Stek kalv/torsk på båda sidor tills de fått en stekyta.
2. Sätt in i kalv/torsk i ugnen på 200 gr i ca 8 min tills den är välgrillade.
3. Parallellt låter du sjuda upp sockerärtorna och skivar dem en gång på längden.
Tillagning sås:
1. Hacka rödlök och schalottenlök, fräs upp i en kastrull med 2 msk smör. Tillsätt röttvin, portvin(valfritt) och fonder. Småputtra på låg värme i ca 1 timma. Så den reduceras
5. Sila bort löken från såsen blanka av såsen med 1 msk smör innan servering.
Servera genom att forma risotton till stora ägg, lägg ut sockerbetorna, lägg kalv/torsk brevid och häll över av såsen. Denna rätt lagade vårt matlagsteam när vi var på kick-off i Åre.
Kommentarer
Trackback