Moghrabiahsallad med pestolax


Ingredienser 4 pers:
2,5 dl Moghrabiah
9-10 dl vatten
1 grönsaksbuljong
100-200 gr fetaost
2 tomater
10 kalamataoliver
50 gr babyspenat
1/4 gräslök
flingsalt (gärna citronsmaksatt) annars ta i saften av en halv citron
peppar
olivolja
4 skivor lax
3 msk röd tomatpesto
2 msk ströbröd
flingsalt
Tillagning:
1. Koka upp vattnet, tillsätt buljongtärningen och sedan lägger du i Moghrabiah. Koka utan lock i ca 20 min.
2. Lägg upp laxbitarna i en ugnsäkerform. Bred ut peston över laxen och toppa med ströbröd och salt.
3. Hacka tomaterna och skölj spenaten.
4. Häll av Moghrabiah, skölj i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
5. Häll Moghrabiah i en skål, häll över olivolja. Tillsätt tomater, babyspenat, oliver. Smula över fetaosten och toppa med att klippa gräslöken över salladen.
6. Ta ut fisken ur ugnen och servera till salladen.
Kommentarer
Postat av: Lillsyrran
Vad är moghrabiah för nåt? Ser spännande ut!
Postat av: Anna
typ stor couscous...
Trackback