Medelhavsjärpar



Ingredienser3 pers:
450 gr nötfärs
2 msk hackad bladpersilja
4 gröna oliver, urkärnade och hackade
4 svarta oliver, urkärnade och hackade
1/4 förpackning fetaost
1 hackad vitlöksklyfta
1/2 chili
svart och vitpeppar
salt
olja/smör till stekning
sås:
creme fraisch
rödvin
sallad:
1/4 förpackning fetasost
2 tomater, finhackade
2 msk hackad bladpersilja
peppar och olivolja
Tillagning järpar:
1. Hacka oliver, persilja, chili, vitlök och blanda ner i nötfärsen.
2. Salta och peppra. Smula ner feta osten.
3. Forma till järpar och stek upp.
Tillagning sås:
1. När du stekt klart järparna häll i rödvin, soya och cremefraisch. Koka upp på låg värme i ca 5 min.
Tillagning sallad:
1. Hacka fetaost och tomaterna. Bland ner i en skål tillsammans med den hackade bladpersiljan.
2. Tillsätt olivolja, svartpeppar och olivolja.
Servera med basmatiris som du kokat upp med gurkmeja.
Kommentarer
Trackback