Kyckling med parmaskinka och balsamsås
Ingredienser 4 pers:
4 kycklingfiléer
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 tsk oregano
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
salt, svartpeppar
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.
3. Linda parmaskinkan runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
4. Vispa ihop grädde, balsamico, kycklingfond och vitlök. Häll det i formen.
5. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano.
5. Servera med sallad, ris och gele till.
Kommentarer
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
Det där ser verkligen jättegott ut! Det vattnas riktigt i munnen, måste provlagas! / Karin
Trackback