Rågbullar med cashew- och fetaost på surdeg


Ingredienser (12 bullar)
12 gr jäst
2 msk honung
0,5 dl vetemjölsurdeg
0,75 dl rågmjölsurdeg
2,5 dl jummet vatten
1 dl rågmjöl (fint)
6 dl vetemjöl (+1 dl om du knådar degen förhand)
3/4 msk havssalt
3/4 dl rostade cashewnötter
50 gr fetaost
Tillagning:

1. Blanda jäst och honung, så det smälter ihop i en bunke. Tillsätt båda surdegarna, 1 dl vatten, 1 dl rågmjöl och 2 dl vetemjöl. Arbeta ihop. Tillsätt resten av vattnet och därefter mjölet successivt.
2. Ta ur degen ur bunken och knåda den förhand i ca 20 min (10 min om du har en assistent). Du kan behöva tillsätta upp till 1 dl extra vetemjöl för att få rätt koncistens på degen.
3. Tillsätt saltet och knåda degen i ca 5 minuter.
4. Tillsätt de rostade cashewnötterna (grovt-grovt hackade) och fetaosten smulad i större bitar.
5. Lägg tillbaka degen i bunken och låt gäsa i rumstemperatur i 1-1,5 timmar.
6. Ta ur degen och rulla den till en längd, dela upp i 12 delar och rulla till bullar. Lägg på en hålig plåt alt vanlig plåt med bakplåtspapper.
7. Låt stå och jäs under handduk i 2 timmar. Sätt under tiden på ugnen på 250 grader och sätt i en plåt med höga kanter längst ner i ugnen.
8. När bullarna jäst klart, sätt in dom i ugnen. Slå en kopp kallt vatten i plåten längst ner och stäng luckan. Detta för att få en hård yta på brödet.
9. Brödet är klart efter ca 10-12 minuter.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0