Frukostfrallor

 
 

Ingredienser (9 bullar)
12 gr jäst
2 msk honung
0,5 dl vetemjölsurdeg
1 dl rågmjölsurdeg
2,0 dl jummet vatten
0,5 dl russinjästvätska, se recept här
1 dl rågmjöl (fint)
6 dl vetemjöl extra fint (+1 dl om du knådar degen förhand, anpassa till du får rätt koncistens)
3/4 msk havssalt

Tillagning:
1. Blanda jäst och honung, så det smälter ihop i en bunke. Tillsätt båda surdegarna, 0,5 dl russinjästvatten, 2 dl vatten, 1 dl rågmjöl och tillsätt vetemjölet efter hand. Arbeta ihop.
2. Ta ur degen ur bunken och knåda den förhand i ca 20 min (10 min om du har en assistent). Du kan behöva tillsätta upp till ca 1 dl extra vetemjöl för att få rätt koncistens på degen.
3. Tillsätt saltet och knåda degen i ca 5 minuter.
4. Lägg tillbaka degen i bunken och låt gäsa i rumstemperatur i 1-1,5 timmar.
5. Ta ur degen och rulla den till en längd, dela upp i 12 delar och rulla till bullar. Lägg på en hålig plåt alt vanlig plåt med bakplåtspapper.
6. Låt stå och jäs under handduk i 2 timmar eller ställ det i kylen över natten (jag gjorde det).
7. Sätt ugnen på 250 grader och sätt i en plåt med höga kanter längst ner i ugnen.
8. När bullarna jäst klart, sätt in dom i ugnen. Slå en kopp kallt vatten i plåten längst ner och stäng luckan. Detta för att få en hård yta på brödet. Sänk värmen till 225 grader. Öppna luckan och lufta efter halva tiden.
9. Brödet är klart efter ca 10-12 minuter.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0