Potatis- och avokadosallad

Ingredienser 4-6 pers:
12 st potatisar
3 avokado
2 paket krasse
3 msk olivolja
flingsalt
Tillagning:
1. Koka potatisen
2. Dela potatisen i bitar, hacka avokadon och blanda ner tillsammans.
3. Tillsätt salt, olivolja och krassen.
Passar utmärkt att servera till grillat kött eller kyckling.
Medelhavsjärpar



Ingredienser3 pers:
450 gr nötfärs
2 msk hackad bladpersilja
4 gröna oliver, urkärnade och hackade
4 svarta oliver, urkärnade och hackade
1/4 förpackning fetaost
1 hackad vitlöksklyfta
1/2 chili
svart och vitpeppar
salt
olja/smör till stekning
sås:
creme fraisch
rödvin
sallad:
1/4 förpackning fetasost
2 tomater, finhackade
2 msk hackad bladpersilja
peppar och olivolja
Tillagning järpar:
1. Hacka oliver, persilja, chili, vitlök och blanda ner i nötfärsen.
2. Salta och peppra. Smula ner feta osten.
3. Forma till järpar och stek upp.
Tillagning sås:
1. När du stekt klart järparna häll i rödvin, soya och cremefraisch. Koka upp på låg värme i ca 5 min.
Tillagning sallad:
1. Hacka fetaost och tomaterna. Bland ner i en skål tillsammans med den hackade bladpersiljan.
2. Tillsätt olivolja, svartpeppar och olivolja.
Servera med basmatiris som du kokat upp med gurkmeja.
Wok med lövbiff

Ingredienser 2 pers
2,5-3 dl Ris
300 gr lövbiff
0,5-1 st zuccini
1 gul lök
4 st champinjoner
30 gr babyspenat
3 morötter (stavade)
olja
peppar
1 msk sesamfrö
Tillagning:
1. Skiva och dela zuccinin till månformar, strimla löken, skala och skär morötterna i stavar. Klyfta champinjonerna.
2. Fräs upp allt i olivolja i en wokpanna. Tillsätt peppar och sesamfrö efter smak.
3. Tillsätt lövbiffen (strimlad) och hälften av babyspenaten. Stek upp tills köttet är genomstekt.
4. Precis innan servering, blanda ner resten av babyspenaten.
5. Servera med kokt ris
Wok med lax

Ingredienser 2 pers
Äggnudlar
2 frysa (tinade) laxbitar
1 zuccini
1 gul lök
4 st champinjoner
30 gr babyspenat
olja
peppar
1 msk sesamfrö
Tillagning:
1. Skiva och dela zuccinin till månformar, strimla löken och klyfta champinjonerna.
2. Fräs upp allt i olivolja i en wokpanna. Tillsätt peppar och sesamfrö efter smak.
3. Koka upp äggnudlarna, tar ca 2 min.
3. Tillsätt äggnudlar och stek i ca 3-5 min.
4. Dela laxen i bitar och lägg i woken tillsammans med hälften av babyspenaten. Stek upp tills laxen är genomstekt.
5. Precis innan servering, blanda ner resten av babyspenaten.